Logo de la Diputación de Castellón Logo de Penyeta Roja

Actualidad

Becas educadores-monitores Penyeta
Becas educadores-monitores Penyeta
La Libreta
La Libreta
Servicios Educación Especial
Servicios
Libros
Libros C.I.T.D
Actividades
Actividades
Circulares
Circulares
Becas educadores-monitores Penyeta
Becas educadores-monitores Penyeta
La Libreta
La Libreta
Servicios Educación Especial
Servicios
Libros
Libros C.I.T.D
Actividades
Actividades
Circulares
Circulares

incorporar una carrera al circuit BTT Challenge XC Marató

incorporar una carrera al circuit BTT Challenge XC Marató

1 de febrer de 2019. La Diputació de Castelló enriqueix el seu treball de vertebració turística i esportiva en incorporar una prova al V Circuit Challenge XC Marató Diputació de Castelló. El conformaran sis proves, deixant un recorregut total de 240 quilòmetres de muntanya a catorze municipis de la província.

El diputat d'Esports, Luis Martínez, ha destacat en la presentació del circuit que “es tracta de la consolidació d'una iniciativa que va sorgir en 2015 i que ja en la seua primera edició va atraure més de 600 participants. I és que la qualitat en el recorregut i l'atenció amb què s'han dissenyat, responen a característiques de la distinta orografia amb què compta la muntanya de la província de Castelló. La zona de Borriol, amb la seua pedra autòctona, la zona d'Onda, a les portes de la Serra d'Espadà, i la Vall d'Alba amb el seu pla i entorn característic. El repte ha estat dissenyar un pla esportiu de molta qualitat amb un complet programa d'activitats complementàries que done lloc a una experiència esportiva única per a convertir-se també en la millor experiència turística. No es tracta només que vinguen a visitar-nos per primera vegada, sinó que ens recorden i tornen. Tenim un territori excepcional, i la suma de tots els esforços entre institucions i clubs ha de donar lloc al millor resultat”.

La primera de les carreres tindrà lloc a la Vall d'Alba el pròxim 10 de febrer. Li seguirà, el 28 d'abril la carrera d'Onda, i continuarà el 19 de maig a les Useres que s'incorpora a aquesta iniciativa. El circuit continuarà el 7 de juliol a l'Alt Maestrat (Ares, Benassal, Catí i Culla), el 20 d'octubre a Orpesa, per a concloure el 2 de novembre a Borriol.

A més de la incorporació de les Useres en el circuit, la segona de les novetats és que es realitzaran dues modalitats. És a dir, una de 65-85 quilòmetres i una altra sobre 40 quilòmetres. Cal destacar que en l'anterior edició es va aconseguir mobilitzar un total de 1.200 participants i per a enguany l'organització preveu arribar als 2.000 participants.

20 Circuits provincials per a vertebrar turisme i esport

Són ja un total de 20 circuits provincials que impulsa la institució com a part fonamental de la labor de vertebració esportiva i turística als municipis de Castelló.

“Promocionem la pràctica de l'esport, però volem que repercutesca en impacte econòmic i en dinamització del nostre territori. Es tracta de rendibilitzar els nostres recursos de la manera més responsable i òptima per a la gent de Castelló i, sens dubte, l'àmbit esportiu està contribuint a obrir noves oportunitats de desenrotllament futur als nostres pobles”.