Anar a la Web de la Diputació de Castelló

Puerta destaca l'avanç de les obres de les aules provisionals de l'edifici central de Penyeta Roja

Puerta destaca l'avanç de les obres de les aules provisionals de l'edifici central de Penyeta Roja
La presidenta accidental Patricia Puerta visita les obres de les aules provisionals de l'edifici central de Penyeta Roja.
27 d'Agosto de 2022

La presidenta accidental de la Diputació de Castelló assenyala que, «tres anys després d'haver adquirit el compromís amb els pares i mares del CITD, aquest curs l'alumnat tindrà instal·lacions noves»

La Diputació de Castelló continua amb la seua ferma aposta per la dignificació de les infraestructures educatives i així ho està fent en Penyeta Roja on avancen les obres per a la posada a punt de les aules provisionals que s'estan habilitant en l'edifici central del complex socioeducatiu, i que aquest curs escolar 2022-2023 acollirà als 250 alumnes, aproximadament, del Centre d'Iniciació Tècnica Esportiva (CITD), mentre s'executa la rehabilitació integral del CITD.

Així ho ha assenyalat la presidenta accidental i diputada de Penyeta Roja, Patricia Puerta, en una visita a les instal·lacions on ha destacat que «les obres estan pràcticament acabades i, després de tres anys des que vaig adquirir el compromís amb els pares i les mares del Centre d'Iniciació Tècnica Esportiva de Penyeta, per fi, aquest curs escolar 2022-2023, els alumnes podran estar en les aules provisionals i un complex que ha quedat totalment renovat, amb el que la qualitat educativa serà molt millor del que ja és actualment».

El projecte compta amb un pressupost de 291.000 euros i ha constat en la reforma de dues plantes de l'edifici central de Penyeta Roja on s'han habilitat aules, una sala d'informàtica, una sala de tecnologia, despatxos, banys i les corresponents eixides d'emergència.

Segons les previsions, l'espai que albergarà el col·legi de manera provisional estarà acabat per a l'inici del curs escolar que és el 12 de setembre i ja s'ha emportat material i mobiliari del centre al nou complex.

Cal destacar que aquest trasllat permetrà que es puguen executar les «necessàries» obres de rehabilitació de les instal·lacions del centre esportiu, que es realitzaran posteriorment gràcies a un conveni entre la institució provincial i la Generalitat Valenciana dotat amb 1,5 milions d'euros. «Les obres de les aules provisionals són ens permetran que aquest nou curs escolar tot l'alumnat passe a aquest edifici central de manera que es puga fer la necessària rehabilitació integral de l'edifici del CITD», ha explicat Porta.

L'alumnat realitzarà el curs escolar a les aules provisionals mentre es realitza, simultàniament, la rehabilitació integral del CITD per a homologar-ho com a centre de tecnificació esportiva. Així mateix, la rehabilitació integral del CITD es preveu s'inicien en l'últim trimestre de 2022 i puguen estar finalitzades durant el segon trimestre de 2023.