Anar a la Web de la Diputació de Castelló

L’estudiantat del CITE de Penyeta Roja inicia les classes en les aules provisionals mentre es realitza la reforma integral del centre tècnic esportiu

L’estudiantat del CITE de Penyeta Roja inicia les classes en les aules provisionals mentre es realitza la reforma integral del centre tècnic esportiu
L’estudiantat del CITE de Penyeta Roja inicia les classes en les aules provisionals mentre es realitza la reforma integral del centre tècnic esportiu.
12 de Septiembre de 2022

Amb aquesta mesura, la Diputació de Castelló atén una reivindicació de les famílies i manté la ferma aposta per les infraestructures educatives dignes

La Diputació de Castelló, a través de l’àrea que gestiona el centre socioeducatiu Penyeta Roja i que dirigeix la diputada provincial Patricia Puerta, ha atés una reivindicació de les famílies dels i les estudiants del Centre d’Iniciació Tècnic Esportiva (CITE) perquè compten amb unes infraestructures dignes. Tant és així, i complint amb el compromís adquirit per Patricia Puerta amb les mateixes famílies, hui han començat el curs 2022-2023 en les aules provisionals habilitades en l’edifici central de Penyeta Roja. Aquesta reubicació permetrà que es puga fer la reforma integral del CITE.

«Després de tres anys des que vaig adquirir el compromís amb els pares i les mares del Centre d'Iniciació Tècnica Esportiva de Penyeta, per fi, aquest curs escolar 2022-2023, els alumnes podran estar en les aules provisionals i un complex que ha quedat totalment renovat, amb el que la qualitat educativa serà molt millor del que ja és actualment», ha assenyalat la diputada provincial.

Cal assenyalar que el projecte ha comptat amb un pressupost de 291.000 euros i ha constat en la reforma de dues plantes de l'edifici central de Penyeta Roja on s'han habilitat aules, una sala d'informàtica, una sala de tecnologia, despatxos, banys i les corresponents eixides d'emergència.

Aquest trasllat permetrà que es puguen executar les «necessàries» obres de rehabilitació de les instal·lacions del centre esportiu, que es realitzaran posteriorment gràcies a un conveni entre la institució provincial i la Generalitat Valenciana dotat amb 1,5 milions d'euros. «Les obres de les aules provisionals ens permetran que aquest nou curs escolar tot l'alumnat passe a aquest edifici central de manera que es puga fer la necessària rehabilitació integral de l'edifici del CITD», ha explicat Puerta.

L'alumnat realitzarà el curs escolar a les aules provisionals mentre es realitza, simultàniament, la rehabilitació integral del CITD per a homologar-ho com a centre de tecnificació esportiva. Així mateix, la rehabilitació integral del CITD es preveu s'inicien en l'últim trimestre de 2022 i puguen estar finalitzades durant el segon trimestre de 2023.